В Home Comfort Bulgaria сме горди да предлагаме продукти на водещи световни марки като Daikin, Mitsubishi Electric, Alpin, Fujitsu и други. Нашата цел е да осигурим на клиентите най-висококачествени решения за тяхната климатизация и охлаждане.

Нашите услуги включват консултации за избор на подходящи продукти, професионална инсталация, редовни поддръжки и сервизно обслужване на климатичните системи. Ние сме тук, за да осигурим пълното удовлетворение на нашите клиенти.

Нашите опитни техници ще извършат подготовката, монтажа и тестването на вашия климатичен уред. Преди инсталацията, ще направим оценка на вашите нужди и ще ви консултираме за най-подходящото решение за вашия дом или офис.

Гаранционният период зависи от конкретния продукт и марка. Обикновено той варира от 2 до 5 години. Ние също така предлагаме гъвкави гаранционни условия и следпродажбено обслужване, за да осигурим дългосрочната функционалност на вашето оборудване.

Препоръчително е да поддържате редовни проверки и поддръжка на вашата климатична система. Ние предлагаме професионални услуги за поддръжка, които включват почистване на филтри, проверка на функционалността и ремонт при необходимост.

С климатичното оборудване можете да създадете приятна обстановка, където се чувствате комфортно благодарение на оптимална температура и влажност на въздуха. Съвременните климатици не само осигуряват чист въздух, но и намаляват вредните емисии. Те ви позволяват да водите по-здравословен и активен начин на живот, като ви дават възможност да се чувствате по-комфортно и да бъдете по-продуктивни. Без климатично уредение, лятото в магазините, ресторантите, кафенетата или хотелите може да бъде невъзможно за посрещане на клиентите поради неприятните условия.

Коефициентът на енергийна ефективност (EER) е мярка за ефективността на климатичните системи в режим на охлаждане. Той се изчислява като отношение между отдадената хладилна мощност във вати (W) и консумираната електрическа мощност във вати (W). Например, ако климатичната инсталация отдава 3520 W студ и консумира 920 W електрическа енергия, тогава EER = 3520 W / 920 W = 3,82.

Британската топлинна единица (BTU) се използва за измерване на мощността на климатични системи. 1 BTU е равен на приблизително 0,293 вата (W). За да преобразувате мощността от BTU във вата, умножете стойността на BTU по 0,293. Например, за климатична система с охлаждаща мощност 9000 BTU, това би било 9000 BTU * 0,293 = 2637 W или 2,6 kW.

ЕЕR (коефициент на енергийна ефективност) е важен, тъй като по-високите стойности указват на по-ефективни климатични системи, които предлагат повече охлаждане за по-малко потребление на електроенергия. Така че, климатичните системи с по-висок EER са по-икономични и екологични.

Въпросът за инсталирането на климатични системи зависи от типа уред – прозоречен, мобилен или сплит система. Инсталирането на прозоречен климатик изисква минимални инструменти и умения за монтаж. В сравнение, за инсталирането на сплит система са необходими високо квалифицирани специалисти и специализирано оборудване. Самостоятелното монтиране на сплит система може да бъде рисковано и неефективно. Важно е да се отбележи, че самостоятелният монтаж може да доведе до губа на гаранция за ремонт и поддръжка на уреда.